Kleine kinderen en vakantie

Kleine kinderen en vakantie, het is een vak apart. Met kleine kinderen bedoel ik die groep die nog geen 4 is en dus nog niet naar school gaat. De dreumesen, de peuters en ok..de jongste kleuters ook want tenslotte zijn ze pas leerplichtig met 5 jaar.

Kleine kinderen en vakantie, waarom een vak apart?

Aan de ene kant ben je nog lekker flexibel, je kan gaan wanneer je wil. Het lijkt ook een soort overgangsfase van op vakantie gaan als werkend stel naar de eerste vakanties met een kind waarbij je dus van de overheid nog een beetje flexibel bent in je keuzes, maar zodra ze 5 zijn, moet je toch echt over naar de ik-zit-vast-aan-de-kindervakanties groep J. En het is ook wennen zo’n vakantie met kleine kinderen. Kon je eerst op de bonnefooi, lekker spontaan, een keertje wat later eten, een keertje een wat simpeler hotel zonder roomservice…nu werkt dat spontane niet meer zo goed. Daar raken veel kinderen heel snel van ontregeld en dan heb je als ouder niet zo’n leuke vakantie.

Kleine kinderen en vakantie dus.

Ja maar even los van het niet meer zo spontane, kan je toch veel leuke dingen doen! Kleintjes vinden namelijk alles leuk! En ze kunnen best wennen aan een nieuw bed, zolang jij maar in de buurt bent. En ze eten misschien niet zoveel groenten als thuis, maar ach..er is nog geen kind dood gegaan van 2 weken patat, pizza en pasta. Die vitamines halen we wel weer in. Als ik kijk naar mijn eigen ervaring is het belangrijkste bij kleine kinderen en vakantie een zwembad! Of iets dat door kan voor een zwembad. Geen zee of meer, maar echt iets waar ze zelf in kunnen stappen. Dan ben je al heel eind.

Waar kan ik nog meer aan denken?

Een eigen slaapkamer voor je kind(eren) is wel erg prettig. (Dit kan ook de gang zijn of iets anders dat afgescheiden is.) Want dan heb je zelf ’s avonds ook nog de ruimte om tijd voor jezelf of elkaar te hebben. Als het erg mooi weer is, doet een balkon o.i.d. ook z’n werk. En als je in een hotel slaapt, roomservice, zooo handig. Als je uitlegt dat je graag geprakte aardappels met groente wil, dan regelen ze dat voor je, heb je toch een keer iets gezonds! Of als het even kan een waterkoker zodat je altijd flesjes kan maken.

Kleine kinderen en vakantie(bestemmingen)

Nou ik zou zeggen, alles kan! Maar goed ok, misschien dat je de landen waar je enorme afstanden moet afleggen om ergens te komen, even een paar jaar moet skippen. Maar verre landen is juist prima met kleine kinderen en vakantie. De ticketprijs is heel laag of je betaalt niks en zoals ik hierboven al schreef, zolang jij er maar bent, vinden zij het goed.

Ik kan je daarbij helpen. Ik heb hier heel veel ervaring mee omdat ik zelf ook met 1, 2 en 3 kinderen heb gereisd. Wil je er een keer over praten, kan gewoon! Bel (06-16062717) of mail me (info@viababette.nl) . Ik help je graag, dit is het liefste wat ik doe!

Kleine kinderen en vakantie Kleine kinderen en vakantie