VAKANTIE 2.0

Je was een happy single. Toen kwam je een leuk iemand tegen, je werd verliefd en jullie waren de blije yuppen. Toen dat huisje, boompje en toen toch ook dat beestje en jullie waren yuppen met een kind. OK, niets aan de hand, we doen gewoon net zoals anders…kan best. En inderdaad, dat ging ook best. Eén kind neem je overal mee naar toe en hey anders slapen we toch om-en-om uit? En ja, 1 beestje is leuk maar 2 beestjes misschien wel nóg leuker! In ieder geval leuk voor beestje 1. Dus daar kwam beestje 2 en toen…….waren jullie een GEZIN.

En toen kwam vakantie 2.0

Maar daar was je pas achter na een paar jaar. Nadat je eerst geprobeerd hebt 2 beestjes mee te nemen naar dat fantastisch hip uitziende, afgelegen, lounge-achtige hotel.

Vakantie met kinderen (en dan meer dan 1) vergt inderdaad enige aanpassing in je mindset heb ik gemerkt.

Niet meer op de bonnefooi, tenzij je het jezelf heel ingewikkeld wil maken maar kinderen vergen nu eenmaal wat voorbereiding.

Wel bij andere kinderen in de buurt, want kinderen spelen graag met kinderen en dan heb jij ook even een moment voor jezelf.

Bij andere Nederlanders in de buurt. Wat zeg je nou? Die ontweken we het liefst! Tja…maar ook hier geldt, als de kids lekker kunnen spelen dan gaat dat het fijnst in hun eigen taal.

En je eigen behoeften komen even op het 2e plan.

Jij wilde naar het strand, maar het zand is te warm voor je peuter. Zwembad it is! Jij wilde even naar de markt in dat pittoreske dorpje met 35 graden maar je kleuter mag nergens aan zitten en ze verkopen alleen maar tafelkleedjes. Zwembad it is! Jij wilde graag uiteten in Italie, startend om een uur of 8? Ik zeg, doe lunch op een plein waar de kids kunnen rennen en ‘s avonds haal je die fles en hapjes tevoorschijn als de kids op bed liggen.

Het is niet zo ingewikkeld MAAR het vergt dus enige aanpassing van je mindset .

Als je eenmaal zo ver bent dat je hier aan toe wilt geven, dan kan je nog steeds heel erg te gek op vakantie. Weet ik. Ook na beestje 1, 2 en 3. Het is gewoon anders. Het is vakantie 2.0