Waarheen met de zomervakantie?

Zijn jullie er al uit waarheen de zomervakantie gaat? Hebben jullie al gezocht op Internet? Of ben je bij het reisbureau geweest? Wordt het Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland of Oostenrijk? Of toch vliegen naar een verre bestemming. Of gewoon lekker dichtbij huis?

Waarheen met de zomervakantie

Een jaarlijks terugkerend fenomeen, het uitzoeken van waarheen we gaan met de zomervakantie. Menig praatje op het schoolplein gaat erover. Er wordt veelvuldig gevraagd bij vrienden wat zij doen. En thuis spoor je je partner aan vooral het voortouw te nemen met een voorstel waarheen de zomervakantie gaat. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk? Wat maakt dat we het vaak uitstellen? Het is toch zo’n dankbaar onderwerp. De meeste mensen gaan graag op vakantie. En erover praten is ook heerlijk. Maar toch, als puntje bij paaltje komt, dan is eraan beginnen of een beslissing hierover nemen, heel lastig.

Zomervakantie met z’n tweeën zo voor m’elkaar; maar waarheen met de zomervakantie als er een gezin is?

Wat ik veel hoor, is dat mensen voordat ze kinderen kregen, veelal op de bonnefooi gingen. En natuurlijk buiten de kindervakanties om. Soms verre reizen, soms romantisch kamperen. Maar vooral heel ongedwongen. En dan hebben ze eenmaal een gezin en dan is het andere koek. Wat nu? Waarheen met de zomervakantie? Want we moeten in de kindervakanties. En dat is prijzig. En snel vol. En je wil het zelf ook leuk hebben dus zo’n mega-zwem-paradijs daar heb je eigenlijk helemaal geen zin in. Maar een verre reis, nou misschien niet meteen de 1e keus, dus wellicht is kamperen een optie. Veel kinderen in de buurt en je kan nog een beetje kiezen tussen klein-groter-grootst qua grootte van de camping. Toch valt dat dan ook weleens tegen, want kamperen is hard werken! Ook al noem je het glamping! Vooral als je kinderen onder de 4 hebt, ben je heel veel aan het zeulen. Met kinderen. Met spullen. Met eten. Met boodschappen. Met water.

Tja. Waarheen dus met die zomervakantie?

Bovenstaande typeert de dilemma’s waar gezinnen anno nu tegenaan lopen bij het kiezen van waarheen de zomervakantie gaat. Het blijft een persoonlijk iets uiteraard. De een is sneller tevreden dan de ander. En je hecht allemaal aan verschillende dingen. Gelukkig maar anders zouden we weer bij massa-toerisme uitkomen. Het komt er eigenlijk op neer dat je heel goed de behoeftes van je gezin in kaart brengt. En dat verandert ieder jaar want kinderen worden ouder of er komt nog een kind bij. En dan zoek je alleen op die behoeftes en de rest, daar kijk je niet naar. Het Internet kan overweldigend zijn, zoveel keuzes. En wat is nu goed en écht leuk? Ik kan je daarbij helpen. Net zoals ik al doe bij vele andere gezinnen.

Schroom niet om te bellen (06-16062717) of mailen (info@viababette.nl). Het is echt een cadeautje voor jezelf en plan to be surprised!

Waarheen met de zomervakantie Waarheen met de zomervakantie?